Nieuws

Ontdek Paviljoen tijdens onze opendeurdagen

Vanaf januari kan je je kinderen inschrijven voor volgend schooljaar.
Ben je benieuwd naar onze school? Kom dan naar de drie opendeurdagen in november.

De kinderen nodigen je uit in deze video

Wanneer zijn de opendeurdagen?
8, 16 en 21 november 2018.
Telkens van 10u en 14.30u en 
21 november enkel om 10u.

Lukken deze momenten niet? Dan kan je een afspraak maken via onze contactpagina

De tweede kleuterklas maakt een herfstwandeling

De tweede kleuterklas trok vandaag naar het Josaphatpark van Schaarbeek. Voor we vertrokken deden we onze laarzen en regenjas aan, klaar om het herfstweer te trotseren. We namen tram 7 richting het park.

Tijdens onze stevige wandeling gingen we op zoek naar bladeren en herfstvruchten. We kwamen onderweg ook heel wat dieren tegen zoals hondjes die kwamen wandelen in het park, eenden die zwommen in de vijver en zelfs een paard en enkele ezels. 

De juf gaat vannacht zeker en vast goed slapen, de kleuters hopelijk ook!

Wie helpt ons mooie letters op onze muren zetten?

De kinderen van het eerste leerjaar leren letters lezen en schrijven. En ze zien dat groots. Ze willen hun nieuwe vaardigheden graag toepassen op de muren van onze spiksplinternieuwe school. Daar hebben ze hulp voor nodig van een expert. Wie kan hen helpen om grote letters op de muur te zetten?

Video oproep van het eerste leerjaar

We doen de activiteit graag begin November, kort na de Herstvakantie. Gedurende een uurtje of twee, 's namiddags. Telkens met een klein groepje leerlingen uit onze klas.
De school voorziet uiteraard alle materiaal. En Juf Nymfe en meester Rens denken graag met je mee en ondersteunen je.

Ben jij de letterzetter die een namiddag lang de held of heldin van onze ketjes wordt?

Contacteer ons

Rikki op bezoek

Donderdag 4 oktober is het werelddierendag. De dag dat het feest is voor alle dieren. Gisteren bracht juf Jill haar hond mee; een puppy van 5 maanden. Alle klassen brachten Rikki de hond een bezoekje. Sommige ketjes waren wat bang andere helemaal niet. Rikki vond het fijn om even in de Paviljoen school te zijn! Vele lekjes van Rikki.

Samen sterk met De Kriek, Paviljoen en Rene Magritte

Op het terrein van Paviljoen zijn maar liefst drie scholen. Dat betekent drie keer zo veel kennis, ervaring en goesting om er iets mooi van te maken voor onze ketjes.

Vandaag kwamen we met alle teams samen voor een kickoff.
We leerden elkaar beter kennen en bedachten heel wat ideeën om samen sterker te staan.

Bekijk hoe het er aan toe ging in deze video. 

Bewegingslessen in paviljoen, ook voor de kleinsten!

Meester Anass leert ons hoe we klauteren over banken, kruipen onder matten, gooien met de ballen en nog zo veel meer! Paviljoen beweegt en dat willen we laten zien. En als het echt moet ruimen we op; of toch niet? Kijk maar https://youtu.be/f82zl5uHdR0

Iedereen kampioen!

In Paviljoen is iedereen kampioen! Vandaag namen we voor de allereerste keer deel aan de scholenveldloop in Schaarbeek! Een leuke belevenis voor onze kinderen van de derde kleuterklas en het eerste leerjaar. Ze liepen de longen uit hun lijf en als kers op de taart wonnen ze drie medailles; tweemaal goud en brons! Proficiat Youssef, meester Rens en meester Anass! 
Bedankt aan de VGC en de gemeente Schaarbeek voor de TOP-organisatie! 

De tweede kleuterklas op huizentocht.

Juf Sofie trok samen met juf Jill en de kleuters van de tweede kleuterklas op huizentocht. De regendruppels hielden ons niet tegen! Twee aan twee in een lange rij gingen we op zoek naar de huizen van onze kleuters. We gingen aan de hand van een kaart en foto's op stap door Schaarbeek. We kwamen onderweg heel wat mensen tegen, zelfs wat mama's en papa's van de kleuters. Onze laatste week van het thema 'dit ben ik' is alvast goed ingezet!

Was dit de laatste zomerdag?

Om er extra van te genieten trokken onze ketjes van de derde kleuterklas er op uit. Ze ontdekten een leuke plek aan Huart Hamoir niet zo ver van de school. Ze klommen samen tot de top; zo kennen we ze! Bedankt aan de ouders die er mee voor zorgden dat het een fijne namiddag werd! 

Het eerste leerjaar naar Trainworld

De week van de mobiliteit.
We leerden eerst over treinen, wagons en sporen. Als kers op de taart gingen we met de hele klas en enkele ouders naar het fantastische museum 'Trainworld' in het hartje van Schaarbeek! We hebben er van genoten. De eerste uitstap was direct een schot in de roos. 
Geniet mee en kijk naar deze video https://www.youtube.com/watch?v=yLJLL5ZkYdw&feature=youtu.be

De eerste schooldag in beeld

Dat vloog voorbij. 
Na maanden voorbereiden startten we eindelijk vandaag. En hoe. 
Die eerste dag in onze kersverse school was vliegensvlug voorbij. We verwelkomden heel veel nieuwe kinderen in onze school voor een heel leuke en vermoeiende dag. 

Kijk mee naar de eerste dag in deze video.

Wie is mijn meester? Wie is mijn juf?

Onze kinderen maakten op vrijdag 31 augustus voor het eerst kennis met Paviljoen. Ze gaan op zoek naar hun meester of juf. Vinden ze de weg? 

Bruzz op bezoek in Paviljoen

Nog drie keer slapen en de schoolpoorten gaan open. 
Bij Paviljoen zijn we er klaar voor. 

De reporters van Bruzz kwamen een kijkje nemen een maakten een video reportage

Zet eens een school in orde.

Drie september starten 100 Schaarbeekse Ketten aan hun eerste schooljaar in hun nieuwe school Paviljoen. Spannend voor de kinderen, de ouders en het team van Paviljoen. 
We steken de handen uit de mouwen om alles klaar te krijgen. Nieuwe tafels, stoelen, kasten, didactisch materiaal, boeken, computers, borden... alles is nieuw! 
Niets is goed genoeg voor onze Ketten!

Contact

Gemeenteschool Paviljoen

François-Joseph Navezstraat 59
1030 Schaarbeek

02 431 68 11
info@paviljoen-schaarbeek.be