Praktische info

Schoolreglement

Hier vind je het schoolreglement voor het schooljaar 2018-2019

Infobrochure

Alle praktische info over de school vind je hier. 

Menu van de maand

Hier vind je het volledige menu met onze warme maaltijden

Schooladviesraad

Paviljoen wil onderwijs aanbieden dat niet enkel gericht is op de maatschappij van vandaag, maar ook op die van morgen en overmorgen. We willen hiervoor een vinger aan de pols houden en ons laten bijstaan door een schooladviesraad. 

Deze stellen we samen met mensen uit verschillende domeinen, van ondernemers over onderwijskundigen tot mensen uit de culturele sector. Belangrijk is dat ze een eigen kritische kijk hebben over hoe onderwijs er kan uitzien.

Paviljoen ontwikkelt haar eigen pedagogisch project in samenwerking met de schooladviesraad. Op die manier blijft er connectie tussen de school als mini-maatschappij en de samenleving waarin ze zich situeert. We spelen in op de noden van de kinderen, de noden van de school en de noden van de maatschappij.

Ons onderwijs draagt bij tot de ontwikkeling van de changemakers van morgen. Bedrijven en organisaties krijgen de kans hun competenties anders in te zetten en zo concreet bij te dragen aan de ontwikkeling en toekomstperspectieven van kinderen en jongeren.

De schooladviesraad draagt bij tot het verbreden van het netwerk en de community waarin de school verankerd zit. 

Wie is wie

Anass Ben El Abed (leerkracht bewegingsopvoeding)

Ik ben Anass en ik ben vorig jaar afgestudeerd als leerkracht bewegingsopvoeding. Ik heb een passie voor sport en bewegen en dat wil ik graag met de leerlingen van Paviljoen delen! Onder het motto '1 team,1 taak' gaan we er samen tegen aan! 

Ilham Agazar (kinderverzorgster)

Ik heb een groot hart voor kinderen en werkte al 3 jaar in een kinderdagverblijf in Vorst.
 Met veel passie en energie draag ik nu mijn steentje bij in Paviljoen! 
Samen met het hele team wil ik er een mooie school van maken waar iedereen zich thuis voelt.
We maken er in Paviljoen één grote familie van!

Elien Vangoidsenhoven (1e kleuterklas A)

Mijn naam is Elien en ik geef al 6 jaar les in het Brussels onderwijs. Vanaf september sta ik weer klaar voor de allerkleinsten van de school. Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s deze nieuwe school Paviljoen vorm te geven en er een fijne plek van te maken voor alle kinderen. Samen met juf Karima sta ik bij de kleinste kleuters.

Karima Bahri (1e Kleuterklas B)

Ik woon sinds vorige zomer samen met mijn man in Brussel. Ik ben opgegroeid in Nederland en de afgelopen jaren heb ik ook daar als kleuterjuf voor de klas gestaan. Mijn doel als leerkracht is om kinderen te laten groeien en samen met hen de wereld te ontdekken. Het is mijn rol, als leerkracht, om de kinderen aan te moedigen en samen onze ervaringen te delen. Met heel veel zin en vertrouwen zet ik mee mijn schouders onder dit project. Samen met juf Elien sta ik bij de kleinste kleuters van Paviljoen.

Sofie Sergoigne (2e kleuterklas)

Het tweede jaar in Paviljoen, vol goesting en klaar om er weer in te vliegen! Met een creatieve, nieuwsgierige en open blik ga ik aan de slag samen met de kinderen van de tweede kleuterklas. We zetten de diversiteit van onze Brusselse kleuters in als sterkte en leren op een speelse manier de wereld binnen en buiten de klasmuren beter kennen. De letter ‘L’ is waar ik voor ga: leven, lachen en leren!

Ines Geens (3e kleuterklas)


Hallo, ik ben juf Inès. Na een jaar met veel plezier in een Brusselse school te hebben gewerkt, ben ik nu klaar voor een nieuwe uitdaging. Samen met de kleuters van de derde klas gaan we spelenderwijs leren en werken rond cijfers en letters.
"Thinking out of the box" is mijn motto en ik stimuleer mijn kids graag om hun creativiteit en talenten volop te ontplooien en te benutten, elk op zijn/haar eigen unieke manier.
Ik kijk er alvast naar uit om samen met mijn  rakkers vol enthousiasme, levensvreugde en positiviteit op weg te gaan en de wereld in en rond Paviljoen te ontdekken!

Mirja Burgsteijn (zorg kleuters)

Ik ben in Nederland geboren en getogen. Vijf jaar geleden ben ik voor mijn verdere studies naar Brussel gekomen. Ik ben direct verliefd geworden op deze prachtige stad. Ik heb op verschillende scholen in en om Brussel lesgegeven. Nu wil ik graag de uitdaging aangaan om van het Paviljoen een geweldige school te maken waar kinderen, ouders, leerkrachten en ieder ander graag naar toe komt.

Jill Goovaerts (zorg kleuters)

Ik ben juf Jill en heb al wat ervaring als leerkracht in het buitengewoon onderwijs op verschillende locaties. In Paviljoen ben ik de zorgjuf van de kleuters. Samen met de andere leerkrachten zal ik alle kleuters met warmte en zorg begeleiden naar een volgende fase in hun leven. Ik heb veel zin in Paviljoen en kijk er alvast erg naar uit jullie allemaal te leren kennen! 

Nymfe Berbé (1e leerjaar)

Met 2 ouders uit de onderwijswereld werd het belang van goed onderwijs me met de paplepel ingegeven.  Acht jaar geleden startte ik met vrienden het toegankelijk festival Wheelchairity op dat zich inzet om op een ongedwongen manier de vele hindernissen die mensen met een beperking tegenkomen in de kijker te zetten. Maar toch ook vooral om mensen samen te laten dansen, jong en oud, beperking of niet.  Na 8 jaar ervaring in het Brusselse onderwijs sta ik klaar om mee dit project vorm te geven. Samen met juf Birgit sta ik in het eerste leerjaar.

Birgit Luycx (1e leerjaar)


Hallo, ik ben juf Birgit, geboren en getogen in Schaarbeek. Ik geef vanaf september les aan de ketjes van het eerste leerjaar. Met veel plezier leer ik de kinderen hun eerste woordjes lezen en schrijven en leren we samen tellen tot 20. Samen met dit enthousiaste team wil ik meewerken aan een school waar kinderen en ouders zich goed voelen. Als je me niet op school ziet, vind je mij waarschijnlijk op een volleybalveld of als moni op kamp. 

Rens Gijsen (2e leerjaar)

Hallo, mijn naam is meester Rens. Met een groot hart voor Schaarbeek en Brussel sta ik paraat voor alle ketjes van Paviljoen. In het bijzonder voor de kinderen van het tweede leerjaar. Samen ontdekken we de wereld rondom ons met veel durf, creativiteit en plezier. We leren lezen, schrijven, rekenen en onze talenten verder te ontwikkelen. Samen met het Paviljoen-team wil ik er voor zorgen dat iedereen zich thuis en welkom voelt in onze school. 

Nathalie De Leener (2e leerjaar)

Mijn naam is Nathalie en ik werk al twee jaar in het onderwijs in Brussel, maar dit is mijn eerste keer voor de klas!
Spannend! Vanaf september zal ik, samen met meester Rens, klaarstaan voor het tweede leerjaar.
Ik kijk er alvast enorm naar uit om de kinderen te ontmoeten, samen met hen te leren, te ontdekken, uit te proberen, fouten te maken en eruit te leren, ... en er samen met hen in te vliegen!

Steffi Degraeve (Zorgcoördinator)


Ik ben juf Steffi en als zorgcoördinator wil ik samen met ouders, kinderen en het team op pad gaan om ervoor te zorgen dat kinderen in zichzelf en in hun dromen geloven!
Wanneer we met velen onze schouders zetten onder de toekomst van onze kinderen ben ik ervan overtuigd dat we samen grootse dingen kunnen bereiken!

Bruno Wachtelaer (conciërge)

Ik ben Bruno, de conciërge van de school. Ik werk al enkele jaren voor de gemeente Schaarbeek en leerde mijn job in 'école 1'. Voor mij is Paviljoen mijn nieuwe 'thuis'. Ik zal er voor zorgen dat alles er telkens piekfijn uitziet. We komen elkaar zeker tegen aan de poort!

Alix (Brede School coördinator)

Ik zet me op school in om leuke projecten uit te werken die de kinderen niet alleen verbinden met de buurt, maar ook een hoop pret bezorgen! Leren kan ook buiten de schoolmuren en daarvoor willen we ons 100 % inzetten. Bij Paviljoen zijn we namelijk allemaal verbonden, met elkaar en met de buurt.                   

Romina Ameel (administratief medewerker)

10 jaar geleden kwam ik uit West-Vlaanderen aan in het grote Brussel, en het was liefde op het eerste zicht. Na enkele jobs in de marketing wereld ben ik in het onderwijs terecht gekomen. Wat een fantastische job, er zijn voor onze kleine medemens en hun ouders. Mijn deur staat altijd open!

Sven Moens (directeur)

Ik werkte 17 jaar in het Brussels basisonderwijs en ook 3 jaar voor VZW ToekomstATELIERdelAvenir. Onderwijs en Brussel, 2 passies die ik wil blijven combineren. Met veel enthousiasme zet ik mijn schouders onder het innovatief project: Paviljoen! 'It takes a community to raise a child’ is de basis waarop we het pedagogisch project van de nieuwe school zullen vormgeven. “De jongeren van vandaag zijn de change-agents van morgen” en daar wil ik samen met een enthousiast team voor gaan! Het tweede schooljaar van Paviljoen met een nog groter team en ook een tweede leerjaar. Ik ben trots op wat we hier neerzetten!

Steek jij een handje toe?

"It takes a community to raise a child"
Paviljoen werkt graag samen met partners en bedrijven uit de brede buurt.
Neem contact op voor meer info.
#paviljoenneedsyou

Contact

Gemeenteschool Paviljoen

François-Joseph Navezstraat 59
1030 Schaarbeek

02 431 68 11
info@paviljoen-schaarbeek.be